Copyfy kerst 2016

Kerstmis 2016: Vergeet je klanten niet (nooit)!

Nog maar 31 nachtjes slapen en dan is het alweer zover: Kerstmis! Je hebt dus nog 31 kansen voor een slapeloze nacht over de kerstattentie of -groet die je aan je trouwe klanten wilt sturen. Relax! Het blijkt lang niet zo moeilijk als jij denkt. Wat denk JIJ dat (jouw) klanten het meest waarderen? Enig idee?

Misschien herken je dit wel; de goedbedoelde flessen wijn met zo’n slingertje aan de verpakking. Geen idee van wie je ze hebt gekregen. De fles belandt in de kelder of het wijnrek. De voorgedrukte kaart in de prullenbak. Niemand om af te blaffen als je op een ochtend wakker wordt met een knallende hoofdpijn. Was het de fles van Max? Of van Ineke?

Onderscheid jezelf
Kerstmis is dé gelegenheid om je waardering voor je klanten uit te spreken. Laat die kans dus niet liggen! Hou je je krampachtig vast aan die fles wijn, schrijf dan minstens je naam op de fles. Met een “Proost Jan, op 2017!”. Minstens.
Want dat is wat een klant het meest waardeert: Een origineel en persoonlijk gebaar!

Heb je geen of weinig budget, pak dan je pen en schrijf jouw klant een persoonlijk berichtje.  Wedden dat jouw kaart opvalt? Dat jouw bericht wordt gewaardeerd?

Heb je wel een budget, stuur dan bijvoorbeeld een agenda en schrijf er alvast een afspraak in voor het bespreken van de plannen voor 2017.
Is het een golfer, stuur hem een doosje golfballen. Is het een yoga-freak, stuur een cool matje.
Mag het wat meer kosten? Ga je gang. Maar besef dat het persoonlijke berichtje dat je eraan hangt meer waarde heeft dan de attentie zelf. Zorg dus voor een positieve, inspirerende boodschap!

Wordt een klantenmagneet
Tot slot: dit is slechts één van de frequente contactmomenten met jouw klanten het komende jaar. Althans zo zou het moeten zijn.  Behandel ze als VIP, informeer ze over zaken waarmee ze hun voordeel kunnen doen. Geef eens wat weg. Wees origineel. Spreek ze persoonlijk aan en je klantenbestand zal groeien!
Alvast een mooie Kerst!

Marion
Copyfy

marion
marion@copyfy.nl
Geen reactie's

Geef een reactie